Gå til hovedindhold

Hverdagsbeskrivelse

Beskrivelse af vores dagsstruktur.

  • Læs op

Klokken 6.30 åbner børnehaven. Alle børn og voksne samles i aulaen, hvor vi er til omkring kl. 07.30. Her er der mulighed for at spise morgenmad, hvis barnet ikke har nået det hjemmefra.

Klokken 7.30 går børnene med deres voksne ud på deres stue - hvor der kl. 8.30 vil være muligt at spise sin medbragte formiddagsmad.

Klokken 9.30 er de sidste medarbejdere mødt ind, og formiddagens aktiviteter kan gå i gang for alvor. Aktiviteter planlægges som regel en uge ad gangen. Det kan være, ture ud af huset, forskellige emner, børnefødselsdage osv. Det er ikke hver dag, der er en planlagt aktivitet, vi vægter den spontane leg/aktivitet højt, da det giver børnene mulighed for at lave det, der fanger dem lige i nuet.

Vi har en gymnastiksal, som er det helt store hit blandt vores børn, de laver forhindringsbane, bygger huler, spiller bold, laver gymnastik, høre "vild" musik, eller bevæger sig til trommerytmer hvor målet er at have det sjovt, samtidig med at man får trillet, hoppet, danset osv.

Klokken 11.00 afsluttes formiddagsaktiviteterne, og stuerne samles på deres stue.
Samlingen foregår i egen gruppe og indeholder hygge, hvor vi synger, leger små fælleslege, eller læser en historie. Vi fortæller hvad der sker eller skal ske i børnehaven, snakker om hvis der er nogle syge eller måske på ferie.

Efter samling spiser vi vores medbragte mad og drikker vand til. Vi sidder i små grupper, hvor der er mulighed for at lære bordskik samt at hjælpe sig selv og andre. Engang imellem har vi maddag hvor det eksempelvis kan være smør-selv-dag, hvor brød og pålæg kommer på bordet og børnene selv skal lave deres madder.

Klokken 12.00 efter endt frokost - går vi på legepladsen.
Næsten uanset vejr og vind går vi på legepladsen efter frokost, og de fleste børn nyder udelivet. Der er dejlig frisk luft og mulighed for at lege. Til at lege med på legepladsen, har vi løbehjul, små og store tre- og tohjulede cykler, mooncar, klatreborg, tarzansti, fodboldbane, bålsted, udeværksted og meget mere. Ind imellem afholder vi cykeldag, hvor børnene medbringer deres egen cykel og cykelhjelm.

Om sommeren har vi vand på legepladsen, som børnene bader i, om vinteren kælker vi ned ad bakken.

Vi har også Vildnisset som er vores "lille" skov, der grænser op til børnehavens legeplads. Stedet inspirer børnene til at bygge deres egen hule, gemme sig, eller måske finde skovtrolden.

Efter frokost er der også nogle børn, der skal sove. Det foregår i salen, og der sidder altid en voksen hos dem, indtil de er faldet i søvn. Middagsluren er fra kl. 12.00-13.30.

Når klokken bliver 13.30 får vi frugt, og hvis vejret er til det, foregår det ofte ude. Børnene har deres egen frugt med hver dag, i en frugtpose. Børnene har tillige deres egen drikkedunk med, til vand, som de bruger dagen igennem.

Hvis vejret er til det, så bliver vi på legepladsen frem til kl. 16.00 - ellers er vi inde på stuerne frem til kl. 16.00, hvor vi sidst på eftermiddagen samles alle børn og voksne i aulaen til hygge og oprydning, inden børnehaven lukker kl. 17.00 (kl. 15.30 om fredagen)