Gå til hovedindhold

Hverdagsstruktur

Her kan du få et indblik i, hvordan en dag i Svaneparkens Børnehus forløber.

  • Læs op

Kl.06.30: Svaneparkens Børnehus åbner og to ansatte står klar til at tage imod børnene. Børnehaven serverer morgenmad, som består af havregryn, rugfras, cornflakes med mælk og evt. med rosiner, og af og til laves der havregrød. Fredag morgen er der hjemmebagt grovbrød til børn og personale. Hvis barnet ønsker anden morgenmad, skal det spises hjemmefra. Morgenmaden serveres mellem kl.6.30 og ca. kl.7.30.

Der er fri leg på stuerne og i rummene indtil vi rydder op og gør klar til at gå på legepladsen.

Kl.8.30/9: Vi rydder op og går enten på legepladsen. Planlagte pædagogiske aktiviteter sættes igang eller pakker vores rygsække og tager på tur til Ællingehuset, i skoven eller ud i de grønne områder der omgiver børnehaven.

Kl. 10.30: Børnene samles på primærholdene, hvor der afholdes samling. På disse samlinger tages  forskellige temaer op i børnegruppen, måske læses der højt, laves kreative ting ligesom vi tæller, synger, hopper, danser, øver motorik og dyrker fællesskabet i både små og store grupper. Disse grupper kan være delt efter alder, pige/dreng ell være på tværs af dette.

Kl.11/11.15: Vi spiser vores medbragte madpakke, mens vi høre afslappende musik og har stilletid i 10 min. Denne stilletid fordrer ro til at spise, og er en dejlig stund for børnene, hvor de har mulighed for at "hvile" hovedet og koncentrere sig om at spise deres mad.

Kl.11.30: Sovebørnene puttes og resten af børnene går på legepladsen, og vejret skal være ualmindeligt dårligt, hvis vi bliver inde. På legepladsen dyrkes den frie leg, og børnene har mulighed for at gynge, vippe, klatre, lege i sandkassen, spille bold /lege på multibanen, lege i træhytten og lege i krattet på vores naturlegeplads.

Kl. 13.30/13.45: Så er det blevet frugttid, og er vejret godt, så spiser vi gerne ude. Sovebørnene vækkes inden, så de er en del af frugttiden, hvor vi igen har stilletid.

Resten af eftermiddagen er der leg på legepladsen eller i vores funktionsrum. Er vi indenfor så bliver fordelingen af børn i rummene styret af de voksne, hvor vi bl.a. har mulighed for at dyrke nye relationer, som er opstået på legepladsen i mindre grupper.

Kl.17/15.30: Børnehaven lukker kl.17, og fredag kl. 15.30